ulei-de-sofraneL

Beneficiile uleiului de sofranel

Uleiul de sofranel este foarte laudat si apreciat datorita efectelor positive pe care le are asupra sanatatii. Acesta mai este o sursa concentrata de omega 6 si acid linoleic. Proprietatile lui au fost descoperite inca dein Evul Mediu, unde  era folosit pentru a trata probleme respiratorii. In medicina traditionala chineza, acest ulei de sofranel era si este folosit pentru a stimula circulatia sangelui, regleaza expectoratia si ajuta la vindecarea fracturilor.

In prezent, uleiul de sofranel este folosit pentru:

  1. Ameliorarea bolilor de inima

Acest lucru este posibil deoarece previne ateroscleroza si ingrosarea arterelor.

  1. Probleme ale tenului

    Elimina punctele negre, adunarile de grasime si trateaza acneea severa.

  1. Dureri

Fie ca vorbim despre dureri musculare sau articulare, masajul cu ulei de sofranel face minuni in cazul acestor afectiuni.

  1. Crampe menstruale

Daca ai perioade menstruale durerose, acesta atenueaza crampele prin promovarea fluxului sanguin si eliminarea cheagurilor.

    Ca orice alt produs, chiar daca este natural, uleiul de sofranel are contraindicatii. Haideti sa vedem care sunt acestea, si cand nu este bine sa il folosim.

  1. In primul rand, nu este recomandat sa folosit acest ulei, decat daca va recomanda medicul, in timpul sau dupa ce ati suferit o interventie chirurgicala, deoarece, cum am spus si mai sus, acesta poate impiedica coagularea sangelui.
  2. Persoanelor cu alergii la ambrozie, margarete, crizanteme sau floarea-soarelui.
  3. Femeilor insarcinate, deoarece uleiul de sofranel poate creea contractii si declansarea travaliului.
  4. Persoanele cu hipotensiune arteriala, deoarece aceasta poate duce la o hipertensiune arteriala extrem de scazuta.

Unele persoane, dupa ce au ingerat acest ulei in mod excesiv, au prezentat eructatii, scaune moi, greata, varsaturi ii diaree.

Sursa articolului: http://articles.mercola.com/herbal-oils/safflower-oil.aspx