uleiului-de-ricin

Cum aplicam corect pe par uleiul de ricin

Uleiul de ricin este folosit inca din antichitate pentru infrumusetarea parului. Acesta este utilizat indeosebi de femeile carora le cade parul sau este foarte suftire. Deasemenea, acesta stimuleaza cresterea lui si, tocmai din acest motiv, foarte des este folosit pe gene, sprancene si unghii. O alta calitate a uleiului de ricin este faptul ca disciplineaza parul si il descurca, in special pe cel ondulat sau cret.

Uleiul de ricin se poate aplica ca atare, dar este recomandat sa fie combinat cu alt ulei. Fie ca este clasicul ulei de masline, migdale sau cocos, canepa etc.; toate acestea sunt foarte benefice parului. Alegerea ramane la latitudinea dumeavoastra, in functie de nevoi si, de ce nu, de ce aveti in casa.  In contiuare va prezint pasii corecti care va vor ajuta sa obtineti rezultatele scontate. Dar trebuie sa tineti cont de faptul ca ele se vor vedea in 4 saptamani, daca aplicati masca o data pe saptamana, cum este recomandat. Asta in cazul parului, in cel al genelor si al unghiilor rezultatele se vor vedea mult mai rapid.

 1. Pregatiti-va terenul

Cel mai bine este sa adunati toate lucrucrile necesare la un loc, pentru a evita sa murdariti casa. Aveti nevoie de :

 • Ulei de ricin;
 • Alt ulei (in functie de preferinte);
 • Apa fiebinte;
 • Castron (mai mare);
 • Un borcanel;
 • Prosop;
 • Casca de dus;
 • Un tricou uzat;
 1. Creati masca

Uleiul de ricin poate fi destul de dificil de aplicat, deoarece consistenta sa este mai grasa. Incercati sa combinati o parte ulei de ricin si o parte uleiul dorit. Va recomand urmatoarea combinatie, care este benefica pentru toate tipurile de par: 3 lingurite de ulei de ricin, 1 lingurita de ulei de jojoba si 1 lingurita de ulei de cocos. Aceasta masca nu are un miros puternic, asa ca va recomand sa aromatizati masca cu 2-3 picaturi de ulei esential de rozmarin sau menta. Toate aceste ingredient se amesteca intr-un borcan si se aseaza intr-un bol cu apa fiebinte. Acest procedeu va face ca masca sa fie mult mai usor de aplicat.

 1. Aplicati masca

In primul rand, parul trebuie sa fie usor umed (nu ud!). Acest lucru va ajuta ca uleiurile sa fie mai usor absorbite de par. Dup ace ati imbracat tricoul uzat incepeti sa aplicati masca la radacini, masand usor timp de 5 miunute, apoi intindeti pe lungimea parului. Aveti grija sa utilizati mai mult produs decat este cazul. Dupa aceea puneti-va parul intr-o casca de dus si infasutati capul cu un prosop fierbinte, care va grabi procesul de absortie. Aceasta masca trebuie sa stea pe par minum 30 de minute sau peste noapte. Apoi spalati parul cu samponul preferat!

Ideal este sa aplicati aceasta masca o data pe saptamana!