Cu totii iesim in hypermarket-uri pentru diverse cumparaturi si cred ca nu exista persoana care sa nu se opreasca in dreptul petshop-urilor, unde niste suflete cu blana si nas umed se uita la tine cu o privire deloc fericita si te roaga daca poti sa le iei acasa.

Pentru unii oameni, mersul in petshop si achizitionarea unui animal de companie reprezinta cea mai simpla si sigura metoda, insa tot acesti oameni nu se gandesc de unde provin aceste animale, cum au ajuns sa fie ele vandute pe niste sume ….nu foarte mici.

Chiar ieri citeam la Andrei  si Sebastian pe bloguri despre cazul unei femele de bulldog francez care statea de mai bine de 5 luni intr-un Animax dintr-un centru comercial pentru ca pretul ei este de 700 de euro!!!

O mare parte din animalele de companie pe care le intalnim in vitrinele petshop-urilor sunt luate de la canise/felise care cresc suflete pe banda rulanta, unde interesul lor este sa le vanda cat mai repede. Asa ca nu va ganditi ca aceste animale au fost deparazitate si vaccinate corespunzator.

Da, intr-adevar ca atunci cand va luati un animal de companie dintr-un petshop o sa primiti si un carnet de sanatate in care sunt trecute vaccinul sau vaccinurile patrupedului dvs, insa nu va bazati niciodata pe ele. Exista sansa ca acestea sa fie facute doar pe hartie 🙂

De cele mai multe ori, nu sunt respectate conditiile de transport, de cazare si de ingrijire a acestor animale, care ajung sa se imbolnaveasca sau sa fie chinuite in spatii si conditii nepotrivite pentru nevoile lor. Animalele nu au acte de provenienta si nici certificate de sanatate.

Ca medic veterinar va sugerez sa cumparati animale de companie direct de la un crescator autorizat sau si mai bine ar fi sa adoptati unul pentru ca sunt atatea suflete abandonate care au nevoie de niste parinti iubitori.