Doar doua luni ne mai despart pana la prima ninsoare sau cel putin asa anunta meteorologii. Venirea zapezii este un prilej de bucurie atat pentru cei mari cat mai aels pentru cei mici care ar sta toata ziua afara sa se joace sau sa se dea cu sania. Pe langa faptul ca provoaca bucurie, zapadaeste benefica si pentru sanatate. Frectionarea pielii cu zapada, dar si mersul descult – chiar daca poate parea o metoda cam aspra – revigoreaza organismul si previne bolile sezonului rece. Nu asociati zapada doar cu raceala, dureri in gat si febra; puteti vedea venirea iernii si din punctul de vedere al sanatatii. Mai tineti minte atunci cand erati mici cum stateati toata ziua afara si toata iarna nu aveati nimic? Cand nici macar o tuse nu va incerca? Veneati imbujorati in casa, mancati si va culcati imediat? Un mijloc de calire a organismului este tocmai zapada care duce la revigorarea si imbunatatirea functiilor vitale ale organismului.

zapada

Tonic pentru piele

Daca asociati mersul pe zapada cu folosirea acesteia, veti vedea si rezultatele: zapada este un puternic antiinflamator, calmant, dar si tonic pentru piele, regleaza ritmul inimii. Topirea zapezii este un alt beneficiu al anotimpului rece de care trebuie sa profitam din plin. Apa rezultata are aceleasi beneficii ca si apa de ploaie: intretine parul, dar si pielea. La tara, probabil ati observat cum bunicii strangeaua apa de ploaie in cazane pentru a se spala. Daca nu ati incercat sa va frecati cu bulgari de zapada pe fata, nu pierdeti ocazia. Frecati fata usor, si in acelasi timp va puteti spala sip e maini, dupa care folositi o crema hidratanta. Veti observa cum va cuprinde o senzatie de caldura si pielea va deveni mai catifelata fara prea mare efort. In felul acesta puteti sa scapati si de riduri sau cel putin sa le atenuati daca veti urma tratamentul timp de cateva saptamani.

Curata tenul

Puteti sa va curatati si tenul cu ajutorul zapezii. Inmuiati un tampon de vata in zapada topita si folositi exact ca in procesul de demachiere: este cel mai natural si mai eficient agent de curatare. Un adevarat elixir pentru piele, dar si pentru par este apa care provine din topirea zapezii, deoarece este demineralizata. Daca veti folosi aceasta apa, veti scapa de problemele pe care le aveti cu matreata si veti spune “adio” varfurilor despicate. Pentru a obtine o cantitate cat mai mare, umpleti o oala pe care o puneti pe calorifer sau in soba. Nu orice fel de zapada este indicate in tratamentele pentru infrumusetare si pentru revigorarea organismului. Cautati zone nepopulate, unde zapada este curata. Si nu ezitati o bulgareala intre prieteni: va veti incarca bateriile pentru a doua zi la munca cand veti fi mai fresh ca niciodata.