A consuma doi litri de apa pe zi nu este doar un mesaj pe care il vedeti ruland la TV in timpul reclamelor. Acesta “ascunde” si un adevar. Consumul de apa este benefic pentru sanatate, iar daca nu obisnuiti sa beti apa decat atunci cand organismul va cere, este bines a incepeti inca de acum o cura cu apa. Chiar daca veti observa ca drumurile la toaleta s0au inmultit, acesta este un semn ca rinichii si organismul functioneaza normal. Dupa un timp, nu veti mai avea aceeasi problema si va veti duce la toaleta ca si inainte de a incepe sa beti apa in cantitati mai mari. Toate organelle contin apa; asta le ajuta sa functioneze normal sis a va mentina starea de sanatate. Daca beti suficienta apa veti ajuta rinichii sa filtreze mai bine sangele, ajutand la o mai buna digestie si la elasticitatea oaselor si a pielii. Daca nu stiati, apa este cea care va ajuta la mentinerea temperaturii constante a corpului si la formarea celulelor. In timpul verii, din cauza caldurii prea mari, corpul elimina apa prin transpiratie, iar in timpul iernii se adapteaza temperaturii pentru a mentine “vii” organele. Lipsa apei din organism duce la dureri de cap si migrene in forma grava.

pahar cu apa

Un pahar cu apa, unul cu suc

Consumul de bauturi alcoolice sau de sucuri cu acid nu fac altceva decat sa dauneze corpului. Cand consumati astfel de bauturi este bines a consumati si aceeasi cantitate de apa pentru a va hidrata corpul. Deshidratarea este provocata de consumul de zahar si de cofeina care absorb apa din organism, lasandu-l fara vlaga. Daca in timpul mesei consumati suc sau o bere, probabil ati observat ca acestea nu va potolesc setea, ci va fac pofta sa beti din ce in ce mai mult suc, conducandu-va astfel pe drumul spre deshidratare. Este bines a aveti grija nu doar la ceea ce mancati, ci si la ceea ce beti. Astfel, veti avea o viata mai sanatoasa, iar pielea va fi mult mai luminoasa si ferma.

Fara calorii si grasimi

Un pahar de apa va ajuta sa aveti o digestie mult mai buna daca il beti dimineata impreuna cu o felie de lamaie. Este un remediu atat de simplu care va conduce spre o viata sanatoasa fara prea mari eforturi. Consumul de apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism si ajuta stomacul sa proceseze mult mai usor mancarea. Sangele contine cea mai mare proportie de apa din organismul unui adult: 90%, in timp ce masa corporala contine 65% apa, iar creierul 83%. Apa este un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. Consumul de apa va ajuta la eliminarea grasimilor si la mentinerea sanatatii. Adaugati in program un meniu sanatos si practicati sport si veti avea o sanatate de invidiat cu efort minim, dar cu rezultate maxime.