Infrumusetarea fetei nu poate fi posibila fara pensule cu ajutorul carora ne facam un machiaj invidiat de toata lumea. Trebuie sa stim insa ca acestea trebuie curatate dupa fiecare folosire deoarece va puteti expuneti unor probleme de care cu greu veti scapa. Asa cum aveti grija sa va curatati sis a va hidratati fata, tot asa trebuie sa aveti grija si sa va curatati pensulele dupa folosire. Zeci de bacterii intra in pensule pe care nu avem cum sa le vedem cu ochiul liber. Acestea duc la aparitia cosurilor si a acneei. Daca va ganditi ca poate ati mancat ceva ce nu v-a priit, este bine sa cautati in alt loc problema. Pensulele colecteaza in fire sebum, praf, dar si celule moarte, eventual si produse pe care le folositi cand va aranjati parul. Daca observati ca va apare ceva pe fata, este bines a va curatati pensulele pe care le folositi. In caz contrar, nu veti face altceva decat sa intindeti microbii pe toata suprafata pielii. Este bine ca dumneavoastra sa fiti singura persoana care foloseste pensulele; trebuie sa evitati sa le imprumutati prietenelor sau sa luati de la ele. In cazul in care folositi pensula pentru a va da cu ruj si aveti herpes, tineti departe de alte persoane pensula. Acesta este molipsitor.

pensule

Cu ce le curatam

Pensulele intens folosite nu va vor mai ajuta cu nimic. Nu mai au aceeasi capacitate de a intinde machiajul si va veti trezi cu un machiaj cum nu va doriti. De fiecare data cand va machiati, daca nu aveti timp imediat sa va curatati pensulele imediat dupa folosire, este bine sa va faceti timp cand ajungeti acasa. Curatarea acestora trebuie sa intre in rutina voastra zilnica pentru a nu va trezi cu probleme ale tenului. De fiecare cand va veti curate pensulele, veti evdea cum pielea va arata mai curate si machiajul se va “aseza” mult mai bine. In magazinele care vand cosmetice veti gasi spray-uri speciale cu ajutorul carora sa va curatati pensulele. Tot ce trebuie sa faceti este sa pulverizati deasupra lor. Daca nu ajungeti la magazine, puteti aplica acasa solutia salvatoare pentru curatarea pensoanelor. Puneti intr-un bola pa calduta in care introduceti pensulele si le spalati fie cu sapun ori cu sampon pentru copii. Inmuiati pensula, turnati in mana cateva picaturi de sampon ori sapun lichid si incepeti sa frecati usor pensulele. Lasati sa actioneze pret de cateva minute, dupa care le clatiti si le lasati sa se usuce.

Spalate dupa fiecare utilizare

Indicat este sa le spalati seara sau o data pe saptamana deoarece dureaza pana sa se usuce si nu le veti putea folosi imediat. Puteti lasa pensulele la uscat pe calorifer pe o carpa moale. Pensulele pot fi curatate si cu ajutorul gelului de maini antibacterian si trebuie sa fie din peri sintetici. Uleiul din arbore de ceai ofera o aroma placuta  si dezinfecteaza pensulele.