Cel mai probabil, celulita este cea mai frecventa problema cu care femeile din ziua de azi se confrunta. Din cauza lipsei sportului din viata lor, insa si a regimului alimentar necorespunzator, isi face simtita prezenta aceasta „coaja de portocala” pe pielea doamnelor si domnisoarelor. Cu toate acestea, prin cateva sedinte de masaj realizat cu ventuze terapeutice, aceasta problema poate fi indepartata rapid si eficient.

ventuze terapeutice

Cu toate ca aceasta tehnica este recunoscuta de mii de ani in urma, pana in prezent i s-au adus numeroase imbunatatiri, intocmai pentru ca efectele sa fie mai rapide si mai eficiente. ventuzele pot fi confectionate din diverse materiale, precum bambusul, cauciucul, sticla, ceramica sau sticla, insa cele mai apreciate sunt cele din silicon. Totusi, acestea pot fi aplicate in doua modalitati diferite: la cald si la rece. Celedin cauciuc, de exemplu se folosesc la rece, pe cand cele din sticla la cald.

Dat fiind faptul ca sunt usor de aplicat chiar si acasa (cu mici documentari), au inceput sa devina extrem de populare, chiar si in randul celebritatilor si a sportivilor. Cu toate acestea, recomandat este sa nu le utilizam acasa, asta doar daca ne dorim rezultate cu adevarat exceptionale. Doar un specialist ne-ar putea ajuta sa simtim cu adevarat care sunt uimitoarele beneficii ale masajului realizat cu ventuze trapeutice.

Cum se folosesc celebrele ventuze terapeutice in masajul anticelulitic

Inainte de a fi aplicate aceste ventuze terapeutice, este recomandat sa hidratam in mod corespunzator pielea, intocmai pentru ca urmeaza sa fie supusa unui tratament usor agresiv. Astfel, pacientul nu va simti un disconfort prea mare, cu toate ca dupa ce sunt indepartate, pielea va suferi pentru o perioada scurta de timp de cateva urme vinetii. Totusi, asta nu e deloc ingrijorator, este un efect complet normal si natural. In medie, un tratament de acest fel dureaza 15 minute, dupa care pielea pacientului este stearga si impachetata pentru a transpira si a elimina toxinele din organism.

Specialistii sustin faptul ca principiul tratamentului cu ventuze terapeutice se bazeaza pe aducerea la suprafata a bolii, astfel incat tratarea ei sa devina mult mai rapida si mai facila.

Inca dupa prima sedinta se vor simti rezultatele, insa doar daca sunt realizate in mod constant, dupa cum sugereaza specialistul, vom reusi sa ajungem la rezultatul mult dorit. Totusi, celulita va disparea mult mai repede daca concomitent cu aceste sedinte, avem si un stil de viata mai sanatos. Cu toate acestea, chiar si dupa ce ajungem la rezultatul mult dorit, recomandat este ca pentru a evita reaparitia celulitei, sa continuam tratamentul cu ventuze – insa mult mai rar sa vizitam salonul de masaj (o data la 2-3 saptamni).

Masajul cu ventuze terapeutice este extrem de eficient in tratarea celulitei, insa si a numeroaselor alte afectiuni si boli, precum astmul, impotenta, hemoroizii, hipertensiunea arteriala, migrenele, precum si multe altele.

Asadar, aceasta tehnica de masaj nu doar ca ne va ajuta sa tratam diverse afectiuni, insa vor insta si o stare de bine in organism, care, de altfel, va persista, intocmai pentru ca intreg corpul se va simti mai relaxat.

ventuze terapeutice cutie