Perioada menstruatiei reprezinta pentru absolut toate femeile un disconfort. Trebuie mentionat ca in ziua de astazi, cele mai multe dintre femei folosesc tampoane interne sau externe. Insa cele mai multe dintre acestia au o problema, si anume ca nu mai cunosc si alta metoda de protectie pe perioada de menstruatie. Si aici vreau sa va spun cu adevarat ca mai exista o metoda ce va poate proteja impotriva sangerarilor din timpul menstruatiei, iar aceasta poarta numele de cupa menstruala.

O cupa menstruala poate fi descrisa ca un produs de dimensiuni mici, ce poate fi gasit sub forma unui clopotel si care de cele mai multe ori este fabricata dintr-un material destul de maleabil, ce poarta denumirea de silicon medicinal. Cupa menstruala poate fi folosita pe timpul menstruatiei, prin simpla inserare a acesteia in vagin, iar scopul ei precis este acela de a capta sangele eliminat.

Cupa menstruabila reutilizabila

Acest lucru, pentru femeile care nu au folosit niciodata o cupa menstruala, poate da de gandit. Pentru ca cele mai multe dintre aceste femei vor crede ca folosirea unei cupe menstruale creaza, de asemenea, o stare de disconfort. Insa aceasta gandire este una pripita, deoarece cupa menstruala, datorita faptului ca este creata din silicon medicinal, nu creaza absolut nici cel mai mic grad de disconfort.

Utilizarea unei cupe menstruale este, de asemenea, un lucru destul de simplu de facut. Iar in cazul in care folosesti o cupa menstruala pentru prima data, este recomandat sa cauti pe internet videoclipuri despre cum se introduce sau se extrage acest produs din interiorul vaginului. Cu siguranta vei gasi destule videoclipuri despre acest aspect. Dar mai pe scurt, la introducerea unei cupe menstruale in interiorul vaginului, pe perioada menstruatiei, este neaparat necesar ca aceasta sa se plieze cu ajutorul degetelor. Iar acest lucru va fi unul destul de simplu, datorita materialului flexibil din care aceasta este realizata.

Profita de siguranta acestui dispozitiv in perioada menstruala

Atunci cand cupa se introduce in interiorul vaginului intr-un mod corect, sangele menstrual nu va trece niciodata pe langa aceasta, caci va fi captat absolut tot in interiorul ei. Insa atat pentru introducerea, cat si pentru extragerea cupei din interiorul vaginului, este recomandat sa gasiti o pozitie favorabila, care va face ca aceste lucruri sa fie unele mai simple de efectuat. Si nu numai asta, pentru ca, daca doriti ca introducerea sa fie una mai usoara sau una mai placuta, trebuie sa stiti ca puteti unge aceasta cupa cu ulei. Si aici atentie mare, caci este recomandat ca uleiul folosit sa fie unul pe baza de apa.

In concluzie, cupele menstruale, pe langa faptul ca au o durata destul de lunga de folosire, prezinta si mult mai multe avantaje, deoarece riscul la infectii este unul destul de scazut, comparativ cu riscul pe care il prezinta in aceste cazuri, tampoanele de unica folosinta, care sunt tratate cu fel si fel de substante chimice.