par-vopsit-cu-hartie-creponata

Da, stiu ca pare nebunesc, dar chiar este posibil! In primul rand, foarte important este sa ai parul deschis la culoare. E o metoda cel putin jucausa cu care te poti distra cu prietenele intr-o seara. Avantajele sunt ca iti poti aplica orice culoare doresti si se duce la doua sau trei spalari, deci poti sa incerci mai multe culori, fara sa iti deteriorezi parul. Inainte de a incepe procesul de colorare ai nevoie de:

  • Hartie creponata;
  • O periuta de dinti;
  • Manusi;
  • Foarfeca;
  • Un castron;
  • Apa clocotita;
  • Un prosop vechi sau un tricou pe care nu-l mai porti;

hartie

In timp ce ai pus apa la fiert, tai in bucatele mici hartia creponata, apoi o pui in castron si torni apa fiebinte cat sa acopere hartia. Acum incepi sa amesteci timp de cateva minute pana iese culoarea din hartie. Pe urma lasi castronul deoparte timp de 20 de minute. Acum e momentul sa iti pui tricoul cel vechi pe tine si sa te decizi cum vrei sa-ti colorezi parul. Poti alege sa-l colorezi pe tot, sa il faci suvite sau sa colorezi doar varfurile (strangi parul intr-o coada ce cal). Si incepi sa colorezi parul, dar tine cont ca vopseaua preparata cu cat este lasata sa actioneze mai mult pe par, cu atat culoarea va fi mai intensa. Il usuci ca deobicei si gata! Acum ai o schimbare de look!

O alta metoda presupune sa iti uzi parul cu apa fierbinte, apoi sa iti infasori parul in cartie colorata, il prinzi cu un elastic si lasa vopseaua sa actioneze 30 de minute.

Insa, trebuie sa tii cont de vremea de afara ( sa nu fie ploioasa ) si daca mergi la piscina sau la mare. Daca iti patezi hainele nu se mai duce. Pe parul inchis la culoare acest truc nu va functiona, si nici pe cel vopsit (cu exceptia parului blond).