Daca doriti sa organizati o masa perfecta, aceasta depinde foarte mult de armonizarea perfecta a bucatelor cu vinul pe care il veti servi. Am facut o selectie a meniurilor de zi cu zi preferate de romani, pentru a va prezinta ce tipuri de vin le complimenteaza cel mai bine.

  1. Friptura de puipui

Fie ca ne referim la o fripura clasica de pui, prajita in tigaie sau la gratar sau la clasicul snitel vienez sau crispy, puiul trebuie insotit de un vin alb sec de calitate. Puiul prajit poate pica mai greu la stomac, mai ales daca sunteti la al treilea copan. O gura de vin alb va reamprospata cerul gurii, facand loc si pentru copanul numarul cinci.

  1. Cheesburger-ulburger

Vinul potrivit pentru cheesburger-ul depinde foarte tare de tipul de branza folosit, dar ne vom referi la clasicul cascaval pe care il folosec romanii. Deoarece compozitia unui burger, de obicei, este din carne rosie, deci mai grea, va recomand un vin rosu cu greutate.

  1. macaroaneMacaroane cu branza

Pentru mine, si cred ca am multi sustinatori, macaroanele cu branza reprezinta copilaria in farfurie. In general, acestea sunt facute cu o branza mai putenica, iar un vin alb demidulce merge de minune.

  1. Carnaciori la gratarcarnati

Majoritatea romanilor prefera carnatii de porc, deoarece acestia sunt foarte aromati si consistenti. Un vin alb sec, combinat cu apa minerala carbogazoasa, este mai mult decat un compliment adus carnatilor la gratar, dar si racoritor in zilele calduroase de vara care vor urma.

  1. pizzaPizza Pepperoni

Bineanteles ca exista o multitudine de tipuri de pizza, dar cea cu salam (usor picant) este cu siguranta in topul preferintelor din intreaga lume. Acest preparat contine ingrediente foarte aromate, iar un vin alb sec reuseste sa imbogateasca un preparat comun, si sa-l scoata din anonimat.

Sursa articol: https://www.vivino.com/wine-news/pairing-wines-with-food-you-actually-eat