Terapia cu muguri sau gemoterapia cum mai este cunoscuta se bazeaza pe actiunea sistemelor stem din diverse portiuni ale plantelor: funze tinere, muguri pentru organism. Efectele benefice ale terapiei au fost descoperite de medicii belgieni si francezi intre anii 1950 si 1960. Terapia cu ajutorul mugurilor are rolul de a elimina toxinele din organism si se aplica inaintea oricarui tratament homeopat pentru ca actiunea tratamentului sa aiba cele mai mari sanse de reusita. Partile plantelor care se folosesc in terapie se recolteaza in special primavara cand incep sa inmugureasca copacii. De obicei, partile tinere se „recolteaza”, deoarece ele au cea mai mare eficienta: contin cele mai multe substante hranitoare. Datorita actiunii plantelor medicinale, acestea stimuleaza organele excretoare si ajuta la eliminarea deseurilor acumulate in rinichi, sange, plamani si limfa. Celulele stem ale plantelor, cunoscute si sub numele de celule nediferentiate, contin acizi nucleici care ajuta organismul uman sa lupte impotriva infectiilor si a bolilor. Sunt doua moduri de fabricare a remediilor in gemoterapie: macerarea si dilutia.

gemo 1

Cum se „obtine” tratamentul

Prin macerare, se face un amestec de apa, alcool si glicerina, la care se adauga mugurii abia stransi. Procesul de macerare dureaza cateva ore, dupa care rezultatul finit apare. Prin dilutie se intelege macerarea mugurilor intr-o solutie de alcool si glicerina, iar rezultatul este diluat de zece ori cu apa, alcool si glicerina. Tratamentul are rol in reglarea stresului, somnului si circulatia sangvina. Terapia cu ajutorul mugurilor nu implica costuri ridicate si eficienta este maxima: se bazeaza pe legatura existenta intre organismul uman si cel vegetal. In urma terapiei, veti observa cum tesuturile isi vor recapata vitalitatea. Fiind o practica la inceput, nu este reglementata din punct de vedere al standardelor de aplicare sinu exista suficiente dovezi care sa stea marturie din punct de vedere al rezultatelor.

Gemoterapia, mai putin cunoscuta

Tratarea organismului suferind cu ajutorul gemoterapiei o intalnim in special in Franta si Italia. In SUA recent a inceput sa fie utilizata si pacientii sa auda de ea. In lipsa unor dovezi concrete, este bine sa privim cu precautie acest tratament. Cel pe baza de alcool nu este recomandat femeilor insarcinate. Cand credeti ca este nevoie, adresati-va unui medic specialist si nu luati singuri medicatia deoarece este posibil sa obtineti rezultate nedorite. Tratamentele naturiste au inceput sa devina din ce in ce mai cautate si testate. Nu au efecte secundare si putem ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si pe cale naturista, nu doar cu ajutorul unui pumn de pastile. Insa, consultati in primul rand un medic specialist care sa va prescrie tratamentul potrivit afectiunii de care suferiti. Si apelati cu incredere la ajutorul naturii: va ofera o alternativa la rezolvarea problemelor fara efecte secundare.