Un zambet frumos atrage orice privire. Insa nu toti avem noroc de o dantura perfecta, asa ca putin ajutor din partea tehnologiei moderne nu strica. Aparatul dentar, caci despre el este vorba, nu este atat de incomod de purtat pentru a va indrepta dantura, mai ales ca acum sunt numeroase modele care nu fac altceva decat sa va ajute sa rezolvati problema. Persoanele cu un zambet frumos si sanatos sunt percepute ca fiind increzatoare in fortele proprii, inteligente si capabile sa-si rezolve singure problemele. Sunt deschise, sincere, indraznete. Specialistii spun sa nu va afecti probleme in ceea ce priveste costul unui aparat dentar, deoarece acesta este infim pe langa ceea ce poate sa faca. Acesta poate fi achitat si in rate, iar materialele din care sunt facute aceste aparate sunt extrem de rezistente. Medicii spun ca au intalnit cazuri in care persoanele fumatoare au renuntat sa mai dea bani pe tigari pentru a-si putea permite un aparat dentar. Insa aici nu este vorba doar de zambetul sanatos: odata cu acesta, si organismul va fi mai sanatos, iar viata sociala va inflori. Cand copilul este in perioada de crestere, aparatul dentar ii mareste maxilarele pentru a face loc dintilor sa creasca. In cazul adultilor, aparatul are rolul de a alinia dintii.

dinti 1

Din ce este facut aparatul dentar

Aparatul dentar este format din niste bracketi care sunt plasati pe suprafata vestibulara; acestia pot fi din metal sau din ceramica, iar aici costul isi spune cuvantul. Aparatul dentar este bine a fi folosit inca din copilarie cand parintii trebuie sa observe dantura copilului si sa mearga cu el la medical stomatolog. Au aparut aparate dentare care se fixeaza pe suprafata palatina si linguala a dintilor pentru a ascunde ca persoana il poarta, insa datorita materialelor din care acesta este construit, pretul este ceva mai ridicat. Daca ne uitam in randul tinerilor, aproape ca aparatul dentar a devenit un must-have si nimeni nu se fereste sa zambeasca avand “sarme” in gura. La persoanele adulte, rezultatele pot aparea mai tarziu putin in unele cazuri, din cauza varstei, dar asta nu inseamna ca dantura nu se va indrepta.

Aveti grija la igiena

Cand purtati aparatul dentar, este important sa va asigurati o igiena corespunzatoare. Deorece majoritatea acestora sunt fixe, nu avem cum sa le scoatem de fiecare data cand muncam. Dupa fiecare masa este obligatoriu sa ne spalam pe dinti sis a folosim o periuta speciala si pentru aparat pentru a scoate resturile de mancare ramase. La periajul zilnic, se adauga si clatirea gurii ori de cate ori avem ocazia. Daca nu sunteti lamuriti cu unele aspecte legate de purtarea aparatului dentar, nu ezitati sa intrebati medicau stomatolog care are datoria de a va lamuri.