Daca va plac culorile sau viata in culori si nu ati auzit de cromoterapie, este cazul sa cititi informatiile ce urmeaza. Terapia prin culori sau cromoterapia este recunoscuta pentru beneficiile pe care le are are asupra vietii oricarui individ. Cu ajutorulu culorilor si luminii pot fi tratate diverse afectiuni si boli, rezultatul fiind o imbunatatire vizibila a sanatatii noastre. Cromoterapia poate fi utilizata si impreuna cu alte terapii complementare ca aromoterapia, masajul si yoga. Cromoterapia functioneaza utilizand un principiu simplu: corpul absoarbe lumina care este formata dintr-un spectru de culori, fiecare culoare avand o anumita frecventa, lungime de unda si energie. Culorile absorbite de organism au efecte imediate asupra sistemului nervos si endocrin. In aplicarea “tratamentului”, terapeutii iau in considerare atat afectiunile de care suferiti sau ati suferit cat si starea de sanatate a pacientului. Terapeutii urmaresc astfel starea de concentrare a pacientului si considera ca fiecare parte a corpului raspunde la stimulii unei anumite culori. Acestea sunt utilizate si pentru tratarea icterului la nou-nascuti, iar in combinatie cu alte terapii complementare, rezultatele vor asigura intarirea sistemului imunitar si insanatosirea fara ajutorul medicamentelor.

culori 1

Culorile vindeca anxietatea si depresia

Daca starea vremii va deprima si nu aveti chef sa iesiti din casa, v-ati retras din viata sociala, inseamna ca ceva se intampla si trebuie sa luati imediat masuri. Tot terapia cu ajutorul culorilor va sare in ajutor, tratand starile de anxietate, depresie, chiar si problemele legate de somn. Daca ati suferit de o boala grava ce a necesitat o interventie chirurgicala, puteti trece peste perioada recuperatorie cu ajutorul cromoterapiei. Cromoterapeutul are rolul de a echilibra starea de armonie a corpului, deoarece un corp aflat in suferinta prezinta vibratii neechilibrate si culori inchise. Daca va simtiti lipsit de energie si obositi usor, veti fi supus unei “bai” de culori. Rosul are rolul de a creste vitalitatea si de a stimula circulatia sangvina. Rozul va tempereaza, portocaliul va inveseleste, iar albastrul are rolul de a va calma. Deoarece culorile se potrivesc anumitor situatii si locuri, este bine sa tineti cont de sfaturile specialistilor si sa va inveseliti biroul sau apartamentul.

Culorile ajuta mintea

Pentru tratarea tuturor afectiunilor, pe langa tratamentele clasice, se apeleaza si la tratamentul cu ajutoul culorilor. Cel mai important este ca aceasta ajuta pacientul din punct de vedere mental. Pentru a va mentine starea de sanatate, consumati morcov care este bogat in vitamina A. Culoarea acestei legume va produce anumite reactii in corp, la fel ca si cartofii care au un continut bogat de vitamine. Ambele legume mentin sanatatea pielii si o revigoreaza. In cromoterapie, galbenul stimuleaza memoria si atentia, fiind o culoare indicata persoanelor care invata. Creste pofta de viata si alunga stresul. Puteti apela la culoarea galben in momentul in care sunteti stresat in perioada examenelor.