borcanNu de putine ori se intampla sa nu putem deschide capacul incapatanat al borcanului de muraturi, de exemplu. Va propun 7 modalitati de a rezolva aceasta problema:

  1. Un cutit de bucatarie poate rezolva 99% din cazuri. Pur si simplu se pune varful sub capac si se slabeste usor pentru a elibera presiunea interioara. Acest truc il stiu de la bunica, dar vine cu o urmare usor nefavorabila celor care doresc sa refoloseasca borcanul. Din cauza slabirii capacului s-ar putea sa nu conserve cum trebuie viitoarele alimente.
  2. Puteti sa va puneti o manusa de cauciuc sau latex, astfel incat sa adere mai bine cand rasuciti capacul.
  3. Pentru o putere mai mare de prindere puteti sa incercati cu un prosop umezit.
  4. Puneti borcanul cu capacul in jos in apa fiebinte si lasati un minut.
  5. Luati un elastic de bani si puneti-l in jurul filetului, apoi rotiti capacul.
  6. Mai puteti pozitiona borcanul pe o suprtafata cauciucata si sa desfiletati capacul cu ajutorul unei panze.
  7. Trucul pe care il folosesc cel mai des este de a lovi capacul de o suprafata dura (mare atentie sa nu spargeti sticla sau se nu avariati suprafata pe care o loviti) sau de a lovi fundul borcanului cu palma de cateva ori.

In cazul in care borcanul este refolosit, de multe ori el se deschide greu din cauza urmelor de compozitie ramase pe filet. Data viitoare, inainte de sterilizare, stergeti cu un prosop umed marginile borcanelor.