În cazul în care termenul de „medicament pentru pierdere în greutate” vă sperie, vă auzim. Este un lucru inteligent să fiți atent cand vine vorba de pastile înșelătoare care promit mușchi abdominali vizibili până în weekend. Dar, spre deosebire de grămada de medicamente de pierdere în greutate de la farmacia voastră locală, medicamentele de pierdere în greutate prescrise de medici, au trecut prin ani de testări pentru a obține aprobarea din partea Administrației Alimentelor și Medicamentelor.

Un studiu recent, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, a pus cinci medicamente aprobated de FDA unul împotriva celuilalt, pentru a le testa legitimitatea. Cercetătorii au analizat 28 de studii clinice randomizate ale peste 30,000 adulți supraponderali (da, acest studiu este destul de solid). Ei au descoperit că, în medie, fiecare medicament a ajutat persoanele să piardă 5% din greutatea corporală, într-un an (aproximativ 10kg pentru o persoana de 200kg). Toate medicamentele au fost la fel de eficiente.

Aici, prezentăm cele 3 medicamente studiate și explicăm ce trebuie să rețineți înainte să luați o rețetă.

Orlistat

orlistat Cum funcționează: Orlistat cade sub umbrela medicamentelor pentru celulita numite inhibitori de lipaze. În esență, medicamentul împiedică intestinele să absoarbă o parte din grăsimea care intră în sistemul vostru. S-ar putea să recunoașteți Orlistat sub numele său de brand, Alli, care a fost aprobat pentru vânzarea la liber în 2007.

Efecte secundare: Consumul meselor bogate în grăsimi (gândiți-vă: 30% din calorii provin din grăsimi), în timp ce luați medicamentul, poate duce la efecte secundare neplăcute. Gândiți-vă: pete uleioase pe lenjeria voastră, scaune apoase și nevoia urgentă de a merge la toaletă. Ick. (Obțineți un avantaj suplimentar, fără consecințe dezgustătoare, în călătoria voastră de pierdere în greutate, cu ajutorul DVD-ului de exerciții fizice Women’s Health’s Look Better Naked).

Cine îl poate utiliza: Orlistat funcționează cel mai bine pentru persoanele care au nevoie să piardă mai puțin de 10% din greutatea corporală, susține Allen Rader, M.D., de la „Pierderea în Greutate” din Idaho. Conform Institutului Național de Sănătate, este sigur și pentru persoanele cu hipertensiune arterială, diabet, colesterol ridicat sau boli de inimă.

Naltrexone și Bupropion

NaltrexoneCum funcționează: “Naltrexone este un inhibitor de opioide, iar bupropionul este un antidepresiv,” susține Rader. De unul singur, Bupropionul reduce pofta de mâncare, dar sporește și anumiți opioizi din creier, care blochează saturația (adică nu vă veți simți niciodată plini). Dar când Bupropion își unește forțele cu naltrexone, blochează stimularea acestor opioizi și astfel apare magia suprimantă a apetitului.

Efecte secundare: Greața este un efect secundar major al naltrexonei, spune Rader. “Este greu să îți fie foame atunci când te simți rău, așa că ajută foamea în acest fel,” spune el. Prin urmare, nu este o surpriză că medicamentul are o rată de renunțare ridicată (poate pentru că lumea nu vrea să se simtă ca și cum i-ar veni să vomite tot timpul?). Un alt steag roșu: Bupropion-ul poate duce la o creștere a gândurilor suicidare pentru tineri, potrivit producătorilor Contrave, numele de brand al acestor două medicamente.

Cine îl poate utiliza: Contrave funcționează cel mai bine pentru persoanele cu IMC peste 30 (un marker al obezității) sau persoanele cu IMC de cel puțin 27, care suferă de probleme medicale legate de greutate, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul. Aveți un istoric de convulsii sau anorexie? Atunci cercetătorii de la Universitatea de Medicină SUNY vă sugerează să stați departe de aceste medicamente.